Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2013 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”

umf_cluj.jpgAproximativ 8.000 de persoane au participat, vineri seară, pe Stadionul “Cluj Arena”, la tradiţionala Festivitate de absolvire a Promoţiei 2013 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, ce totalizează 1.129 de tineri formaţi pentru profesie, timp de şase ani, în renumita instituţie clujeană de învăţământ superior.

Din prezidiul adunării festive au făcut parte rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, prof. univ.dr. Alexandru Irimie, prorectorii şi decanii facultăţilor instituţiei, preşedintele Senatului UMF, prof. univ. dr. Ştefan Florian, precum şi şefii de promoţie ai celor trei facultaţi ale UMF. La ceremonie au participat mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, şi vicarul general al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Mihai Todea. În cadrul festivităţii au rostit scurte discursuri “decanii de suflet” ai promoţiei 2013 a UMF – prof. univ. dr. Dan Mihu, Facultatea de Medicină, conf. univ. dr. Laurian Vlase, Facultatea de Farmacie şi asistent univ. dr. Aranka Ilea, Facultatea de Medicină Dentară, precum şi şefii de promoţie.

În prezentarea făcută şefilor de promoţie, decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, a amintit că instituţia pe care o conduce se situează pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al performanţelor educaţionale. Este facultatea cu cel mai mare număr de studenţi străini din România. Activitatea didactică este asigurată de 650 de cadre, aflate la dispoziţia celor 4.600 de studenţi din anii I-VI.
În timp ce o jumătate din marele stadion clujean fremăta de entuziasmul absolvenţilor, în tribunele rămase neocupate un grup de tineri a afişat un baner de mari dimensiuni pe care scria “Mulţumim Părinţilor”.

Absolvenţii au punctat fiecare moment important al festivităţii prin interpretarea unei piese muzicale antrenante, prelucrate după cunoscute melodii populare sau şlagăre de mare succes internaţional.
Cei peste 1.100 de absolvenţi au rostit, într-un glas, Jurământul lui Hipocrate, care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale. Apoi ei au predat, simbolic, cheia UMF Cluj viitoarei promoţii de absolvenţi. AGERPRES