Ofertă similară de locuri la Universitatea “Transilvania “ca în anul universitar 2012-2013

univ_transilvania_bv.jpgUniversitatea “Transilvania” scoate la concurs pentru anul universitar 2013-2014 un număr de locuri finanţate de la bugetul de stat similar cu cel de anul trecut.

Este vorba despre 2.750 de locuri bugetate la programul de licenţă şi 2.529 cu taxă, iar la masterat 1.250 de locuri bugetate şi 1.453 cu taxă.

Doar la două facultăţi se intră pe bază de concurs, la medicină şi educaţie fizică, unde va fi câte o probă scrisă, iar la educaţie fizică şi o probă practică, la fel şi la facultatea de muzică, unde vor fi susţinute probe de specialitate. În rest la celelalte 16 facultăţi din cadrul Universităţii “Transilvania” admiterea se va face pe bază de dosar.

“Dorim să avem şi în acest an la fel de mulţi candidaţi cum am avut anul trecut, mai numeroşi decât la alte universităţi. În acest an venim cu o ofertă similară de locuri ca şi anul trecut, atât în ceea ce priveşte locurile bugetate, cât şi cele cu taxă. În ceea ce priveşte taxele pe care studenţii trebuie să le plătească pentru locurile nebugetate, acestea s-au mărit cu 10% pentru că timp de doi ani Universitatea “Transilvania” a îngheţat taxele, iar acum am fost nevoiţi să recurgem la această majorare. Taxele sunt cuprinse între 2.500 de lei pentru facultăţile umaniste, până la 4.500 la facultatea de muzică şi 5.000 de lei la medicină, unde costurile cu pregătirea studenţilor sunt mai mari ca la alte facultăţi. Sperăm ca după admitere să avem acelaşi număr de studenţi ca şi în anul universitar trecut, aproximativ 20.000″, a declarat joi într-o conferinţă de presă prorectorul cu activitatea didactică, prof. univ. Mihaela Gheorghe.

Cea mai veche facultate a Universităţii “Transilvania” din cele 18 existente în prezent este Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, înfiinţată în anul 1948, iar cele mai noi sunt Facultăţile de Sociologie şi Comunicare şi de Design de Produs şi Mediu, înfiinţate în anul 2010. AGERPRES