Top 3 mituri despre tichetele de masă

tichet_fata_2013.jpgSistemul tichetelor de masă a fost introdus în România în urmă cu peste 15 ani, dar continuă să ascundă secrete și mituri pentru o mare parte dintre managerii companiilor românești. În materialul de mai jos ne propunem să facem lumină a privința celor mai des întâlnite 3 astfel de mituri.

De unde plecăm

Sistemul tichetelor de masă a fost introdus ca un instrument în sprijinul angajaților pentru servirea mesei de prânz, element care să contribuie la menținerea performanței la locul de muncă.
Mecanismul utilizat pentru sistemul de tichete de masă în România este același cu cel folosit în mai mult de 40 de țări din lume de mai mult de 60 de ani, cu impact pozitiv dovedit.

De-a lungul timpului s-au format numeroase mituri despre tichetele de masă în rândul firmelor din România.

Iată 3 mituri pe care ne propunem să le demontăm în rândurile de mai jos:

MITUL 1: Tichetele de masă rentează doar dacă aveți mulți angajați. FALS!

Iată de exemplu cât economisește o firmă cu 5 angajați:

104.64 lei / lună x 5 salariați x 12 luni = 6278.4 lei / an.

Nu trebuie să reprezentați neapărat o companie cu sute de angajați ca să aveți obiceiuri profitabile de management. Orice firmă, cu oricâți angajați, poate economisi cu Ticket Restaurant® și Ticket Restaurant®Plus.

De ce să risipiți niște bani pe care îi puteți economisi ? Fiți sigur că nimeni n-a ajuns bogat risipind banii!

MITUL 2: Salariații nu vor tichete, pentru că nu le pot cheltui în voie. FALS!

Cheltuielile cu hrana sunt oricum necesare, iar cu tichetele de masă salariații chiar își pot cumpăra orice produse alimentare își doresc, din peste 55,000 de magazine alimentare sau restaurante partenere Ticket Restaurant® și Ticket Restaurant® Plus. În orice colț al țării, e simplu să plătești cu tichetele de masă.

Iar dacă vorbim de o mărire de salariu, e clar că e mai ușor și mai profitabil să acordați tichete de masă, decât bani. Astfel că, dacă nu vă permiteți să creșteți salariile, tichetele de masă pot fi răspunsul de care aveați nevoie.

MITUL 3: Tichetele de masă sunt o invenție românească. FALS!

Tichetele de masă au fost create în Marea Britanie și Franța și s-au extins treptat, demonstrându-și utilitatea în toată Europa. Statele din toate țările membre ale Uniunii Europene le folosesc cu succes pentru a încuraja angajatorii să crească puterea de cumpărare a angajaților lor, pentru a determina o mai bună nutriție a populației active, dar și pentru a reduce plățile informale de pe piața muncii și din magazine.

Aflați AICI câți bani puteți economisi acordând salariaților tichete de masă!