Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti susţin că locurile de cazare în cămine sunt insuficiente în unele cazuri

camin_camera.jpgLocurile de cazare în cămine la nivelul tuturor centrelor universitare sunt insuficiente pentru a acoperi toate cererile făcute de către studenţi, susţin reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti. “La nivelul ţării, gradul de acoperire a cererilor pentru cazare în cămine este undeva sub 70%”, a declarat vicepreşedintele Alianţei Organizaţiilor Studenţeşti din România, Brânduşa Lungu.

Potrivit unui studiu al Uniunii Studenţilor din România, în Bucureşti, cererile de cazare în cămine sunt acoperite astfel: Universitatea din Bucureşti – 60%, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti – 80-85%, Academia de Studii Economice Bucureşti – 78,30%, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi – 83,59%, Universitatea din Craiova – 90%, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti – 90%, Universitatea din Oradea – 70%.

Locurile sunt onorate în proporţie de 100% la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea Valahia Târgovişte, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi la Academia Tehnică Militară Bucureşti. În ceea ce priveşte Universitatea Politehnica din Bucureşti, Uniunea Naţională a Studenţilor din România susţine că aici toate cererile de locuri la cămine vor fi acoperite. AGERPRES