Remus Pricopie: “Se caută soluţii pentru eventuala decontare a navetei profesorilor începând din anul 2014”

Ministerul Educaţiei caută, împreună cu Ministerul Finanţelor, soluţii pentru decontarea cheltuielilor de transport ale cadrelor didactice navetiste din învăţământul preuniversitar, începând de anul viitor, a afirmat sâmbătă, la Piteşti, ministrul Remus Pricopie.

“Acest subiect a fost discutat cu sindicatele, a fost discutat cu Ministerul de Finanţe. Noi, în momentul de faţă, analizăm ce posibilităţi există pentru anii următori, începând chiar cu bugetul din 2014. Aş vrea mai întâi să am un tablou foarte clar şi după aceea să ne putem pronunţa”, a declarat Remus Pricopie.

În opinia sa, modificarea legislativă cerută de sindicate, în sensul obligării autorităţilor locale să acopere costurile navetei cadrelor didactice, nu poate avea rezultate concrete fără găsirea unor surse de finanţare. “Ceea ce pot spune acum este că, într-adevăr, sunt probleme, pentru că, în conformitate cu legislaţia, decontul navetei se poate face la nivelul autorităţii locale. Ori acest ‘se poate’ introduce din start unele diferenţe, în sensul în care sunt unele autorităţi locale care onorează această prevedere legală, în timp ce altele nu, motivând prin lipsa de fonduri. Sindicatele au cerut ca acest articol să fie schimbat şi să apară obligativitatea de a deconta. În momentul în care iei o astfel de decizie trebuie, însă, să te asiguri că acea măsură este şi implementabilă. Prin urmare, reţinerea noastră nu este de a schimba legea în acest sens, dar mai întâi trebuie să vedem în ce măsură, dacă schimbăm legea, ea devine şi efectivă”, a explicat ministrul Educaţiei. AGERPRES