Dascălii au pichetat Prefectura Iaşi

Câteva zeci de cadre didactice din judeţul Iaşi, afiliate la USLIP şi la Federaţia Naţională “Spiru Haret” au pichetat joi imobilul în care funcţionează Instituţia Prefectului.
Primii care au declanşat protestul au fost sindicaliştii de la USLIP.

‘Dorim să sensibilizăm încă o data opinia publică – pentru că de guvernanţi ne-am cam săturat, asupra problemelor grave – structurale din sistemul de Educaţie. Lucrurile în învăţământ trebuie puţin schimbate şi tratate cu seriozitate. E vorba de probleme legate de salarizarea de mizerie a personalului didactic, nedidactic, auxiliar şi a debutanţilor. Acestea sunt coroborate cu proasta dotare a unităţilor şcolare şi cu probleme grave de legislaţie’, a spus Laviniu Lăcustă, liderul filialei ieşene a USLIP.
O delegaţie a protestatarilor i-a înmânat prefectului Romeo Olteanu lista cu revendicări, pentru ca aceasta să fie transmisă Guvernului.

Un al doilea protest, la care participă aproximativ 50 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în învăţământul preuniversitar şi sunt afiliate Federaţiei Naţionale “Spiru Haret”, se desfăşoară, de asemenea, în faţa Prefecturii Iaşi.

Ca şi colegii de la USLIP, sindicaliştii de la Federaţia Naţională Spiru Haret solicită modificarea Legii Educaţiei şi ca actuala guvernare să aloce Educaţiei 6% din PIB. AGERPRES