Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” din București va fi modernizat din fonduri europene

Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” din Bucureşti va fi modernizat cu fonduri europene, în valoare de aproape 10,7 milioane de euro, a informat duminică Primăria sectorului 2. Astfel, având în vedere că la acest liceu învaţă peste 1000 de elevi, administraţia locală a construit deja un nou corp de clădire, în prelungirea celei existente, cu suprafaţă de 465 metri pătraţi, care are demisol, parter, etaj şi mansardă, unde sunt amenajate săli de clase, laboratoare, dormitoare şi săli de studiu.

La mansarda noului corp de clădire s-au amenajat dormitoare pentru elevii din provincie, căminul având acum o capacitate totală de peste 100 de locuri, săli de studiu şi compartimentări pentru fete şi băieţi.

De asemenea, întreaga clădire a colegiului, cu o suprafaţă de 6.150 metri pătraţi, formată din demisol, parter, etaj şi mansardă, a fost cuprinsă într-un program de consolidare, reabilitare termică şi înlocuire a acoperişului. Din banii accesaţi se vor amenaja noi laboratoare de informatică, cu echipamente IT de ultimă generaţie pentru sălile de specialităţi, în care vor funcţiona 182 de calculatoare, 23 de videoproiectoare şi 23 de laptop-uri şi se va face conectarea la reţeaua de internet de mare viteză, precizează autoritatea locală.

De asemenea, vor fi achiziţionate dulapuri, vestiare, bănci, mese, scaune, rafturi bibliotecă, mobilier pentru cabinetul medical, maşini de spălat, frigidere. AGERPRES