Învățați de la creativul anului 2013, Nate Silver, cum să faceți diferența între Semnal și Zgomot

semnalul_zgomotul.jpgEditura PUBLICA vă provoacă la o nouă lectură fascinantă. Semnalul și zgomotul este opera celui declarat de către revista Fast Company drept cea mai creativă persoană a anului 2013, Nate Silver. Cartea a fost numită de către Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece cărți de nonfiction scrise în anul 2012.

Ființele umane trebuie să facă planuri și să conceapă strategii de viitor. Pe măsură ce ritmul vieții noastre devine tot mai rapid, trebuie să facem acest lucru tot mai des și mai iute. Dar sunt predicțiile noastre bune la ceva? Nate Silver examinează lumea predicției, cercetând modul în care putem distinge un semnal autentic de zgomotul cacofonic care ne înconjoară. Semnalul și zgomotul este cartea care ne va ajuta să nu o mai luăm niciodată pe căi care nu duc nicăieri.

Puteți comanda cartea cu un simplu click AICI

Ce zic alții despre Semnalul și zgomotul

“Yogi Berra avea dreptate: ‘e greu să faci prognoze, mai ales despre viitor’. În această carte, Nate Silver explică de ce performanțele experților variază de la unele vizionare la altele inutile și de ce trebuie să ne facem planuri pentru situații neașteptate. Lectură obligatorie pentru oricine este preocupat de ceea ce se poate întâmpla pe viitor”.

RICHARD THALER, COAUTOR AL CĂRȚII NUDGE

“Cartea lui Nate Silver este un semnal în marea de zgomot, pentru că ne arată, cu umor, onestitate și echilibru, care ne sunt limitele și care ne este puterea în a crea sens în universul informațional în care trăim”.

ALINA STEPAN, MANAGING DIRECTOR, IPSOS RESEARCH ROMANIA

Despre autor

Nate SILVER este statistician, scriitor și fondator al blogului politic FiveThirtyEight.com al ziarului New York Times. Silver a elaborat, de asemenea, PECOTA, un sistem de prognoză a performanței în baseball, care a fost achiziționat de Baseball Prospectus. A fost declarat unul dintre Cei Mai Influenți 100 de Oameni de către Time Magazine.

Mai multe despre carte și alte apariții asemănătoare găsiți pe site-ul PUBLICA