Mihnea Costoiu: “Există discuții pentru acordarea deducerii de 50 la sută angajaților din cercetare”

costoiu_mihnea1.jpgMinistrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu a declarat la Cluj-Napoca, joi, că există discuții cu partenerii internaționali pentru ca deducerile fiscale care se acordă companiilor ce derulează activități de cercetare să se ofere și angajaților.

“Anul acesta, tocmai din dorința de a sprijini acest gen de activitate, la începutul anului, am adoptat modificările la Codul fiscal și sperăm să ajute deducerea de 50 la sută a impozitului, pentru cercetare. Suntem în discuții cu partenerii internaționali pentru a acorda deduceri fiscale nu doar companiilor, ci și angajaților care lucrează în cercetare”, a spus Mihnea Costoiu, joi, la Cluj, într-o conferință de presă.

Guvernul a aprobat în 23 ianuarie 2013 Ordonanța pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
Printre măsurile adoptate se numără și acordarea de stimulente fiscale pentru activitățile de cercetare – dezvoltare efectuate atât pe teritoriul național, cât și în statele membre ale Uniunii Europene, sau în statele care aparțin Spațiului Economic European. Pentru acestea, deducerea suplimentara a cheltuielilor eligibile pentru activitățile de cercetare-dezvoltare a crescut de la 20%, cât erau înainte, la 50%. AGERPRES