Peste 350 de elevi şi profesori au fost premiaţi în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie de la Iaşi

iasi_gala_excelenta.jpgPeste 350 de elevi şi profesori ieşeni au fost premiaţi, marţi, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, eveniment dedicat recunoaşterii publice a performanţei celor care au înregistrat rezultate deosebite la olimpiadele internaţionale şi naţionale, dar şi la concursurile de marcă, internaţionale şi naţionale.
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, prof.dr Camelia Gavrilă a declarat presei că rezultatele deosebite pe care le obţin an de an elevii şi profesorii ieşeni merită din plin apreciere, subliniind că învăţământul ieşean s-a situat întotdeauna pe primele locuri în clasamentul naţional al reuşitelor la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale.

“Aflată la o nouă ediţie, Gala Excelenţei în Educaţie şi revista Excelsior readuc în atenţia comunităţii ieşene reuşitele de înalt nivel intelectual din lumea învăţământului preuniversitar. A mai trecut un an şcolar cu emoţii, cu studiu pasionat, cu neliniştea şi bucuria marilor competiţii şi constatăm cu satisfacţie că vocaţia performanţei se asociază inevitabil cu esenţa şcolii ieşene. Premii de nivel internaţional, olimpiade naţionale, concursuri internaţionale sau naţionale – toate au însemnat efort, pasiune, cunoaştere, ştiinţă şi artă, curiozitatea de a explora lumea noilor tehnologii, bucuria depăşirii de sine prin performanţe sportive sau artistice, spirit interogativ, nutrit din cultură, într-o împletire care ilustrează reperele valorice după care fiinţăm, profesori sau elevi”, a afirmat Camelia Gavrilă.

Gala a fost precedată de vernisajul unei expoziţii realizată de elevii de la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” Iaşi. S-au oferit premii în bani, cărţi, obiecte electronice, medalii, diplome, pentru profesori şi elevi, în funcţie de anvergura rezultatelor obţinute în anul şcolar anterior.

La această ediţie se lansează şi al doilea număr al revistei Excelsior, revistă document cu valoare de simbol, care consemnează clasamentele olimpicilor, numele coordonatorilor, gânduri şi emoţii trăite de elevi în contextul unor competiţii majore. O secţiune specială a revistei Excelsior este destinată altor încă 400 de elevi care au participat la concursuri naţionale şi internaţionale, care sunt importante pentru pregătirea lor, chiar dacă nu au aceeaşi cotă valorică comparativ cu olimpiadele mari.
“Considerăm că într-o societate a cunoaşterii, a densităţii informaţiilor, a provocărilor date de noile tehnologii, orice formă de concurs naţional presupune o posibilitate în plus de analiză şi autoanaliză, de măsură a performanţelor şi de pregătire a viitorilor absolvenţi pentru marile examene şi competiţii specifice oricărei profesii, o descoperire a vocaţiilor şi o împlinire a elevilor”, a mai spus Camelia Gavrilă. AGERPRES