UNSR: Un învăţământ de calitate nu trebuie să implice taxe ridicate sau costuri mari pentru studenţi

studenti_amfiteatru_mare.jpgUn învăţământ de calitate nu trebuie să implice taxe ridicate sau costuri mari pentru studenţii care participă la acest proces, ba mai mult, trebuie susţinută performanţa, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România. Potrivit unui comunicat de presă al UNSR remis joi, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii MEN organizaţiei studenţească şi-a manifestat dorinţa privind creşterea fondului de burse trimis către universităţi pentru susţinerea performanţei.

“Din păcate, nu cunoaştem încă dacă există o creştere a cuantumului de burse pentru semestrul II al anului universitar 2013-2014, rezultatele fiind aşteptate după discuţia comisiilor pe Legea Bugetului de Stat 2014. De aceea, în luna decembrie vom mai avea o discuţie cu MEN privind cuantumul total şi care va fi procentul distribuit către bursele sociale. Ca urmare a solicitării UNSR de creştere a subvenţiei cămine-cantine, MEN a comunicat o mărire a acesteia cu 6%, urmând ca de la 1 decembrie să se producă încă o suplimentare valorică de 10% a subvenţiei de cămine-cantine pe student, mărire ce este cuprinsă în bugetul pentru anul 2014. Încă din 2008, aceste valori nu au mai fost modificate, considerând unul din rezultatele pozitive privind întâlnirile dintre UNSR şi reprezentanţii MEN şi ai Guvernului României”, susţine UNSR.

În cadrul discuţiei cu reprezentanţii MEN s-a cerut o corelare a Regulamentului de acordare de puncte de credit pentru Voluntariat cu Legea Internshipului, astfel încât să se ajungă la un numitor comun a formei acestora din punct de vedere al scopului lor. “Pentru un uz cât mai eficient al acestor doi poli, este necesară o interpolare a obiectivelor fiecărei reglementări amintite anterior. Şi aceasta va fi dezbătută de către UNSR într-un timp cât mai scurt, pentru a răspunde eficient nevoilor studenţilor”, susţin studenţii.

Miercuri, reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România(UNSR) au avut o întâlnire cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) pentru a dezbate problemele studenţilor în contextul actual. La discuţie au fost prezenţi ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu, secretarul de stat pe probleme de învăţământ superior Gigel Paraschiv şi preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Mihai Cîmpeanu. AGERPRES