Cadrele didactice din județul Olt au hotărâri judecătoreşti pentru a recupera, în total, 120 milioane lei

profesori in sala.jpgSalariaţii din sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt au de încasat, în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, suma totală de 120 de milioane lei, a declarat preşedintele Sindicatului din Învăţământul (SIP) Preuniversitar Olt, Ionel Barbu.

Acesta a precizat că, în ultimii doi ani, zilnic, pe rolul instanţelor din judeţul Olt au fost zeci de procese având ca obiect acordarea unor drepturi băneşti salariaţilor din sistemul de învăţământ, dascălii şi personalul didactic auxiliar fiind reprezentaţi la procese de către juriştii sindicatului.

Ionel Barbu a mai afirmat că, în urma unor acţiuni formulate în instanţă în anii 2012 şi 2013, au câştigat drepturi salariale, ce li se cuveneau potrivit legislaţiei în vigoare, dar nu le-au fost acordate de angajator, peste 5.700 de salariaţi din sistemul de învăţământ din judeţ, personal didactic sau didactic auxiliar.

“În cazul acţiuni formulate în instanţă de SIP Olt, suma totală brută, ce urmează a fi recuperată prin executarea sentinţelor judecătoreşti, este de aproximativ 120 milioane lei. Plata acestor bani către membrii noştri de sindicat se va realiza treptat, până în 2016”, a indicat Barbu. Potrivit liderul sindical tot cu ajutorul unor hotărâri judecătoreşti, o parte dintre dascăli, cei navetişti, reuşesc să îşi recupereze şi cheltuieile cu transportul la locul de muncă. AGERPRES