În capitală s-a desfășurat Târgul “World Education”, ajuns la a 15-a ediţie

world education.jpgReprezentanţii a 30 de şcoli private de elită dar şi colegii din Anglia, Elveţia, Germania, Canada şi Austria au participat, sâmbătă şi duminică, la târgul specializat pentru învăţământul secundar de elită în străinătate “World Education”. Aflat la a 15-a ediţie, târgul se va desfăşura doar în Bucureşti, spre deosebire de ediţiile anterioare când era organizat şi la Constanţa şi Timişoara.

“E un produs de elită şi de regulă familiile cu un venit ridicat şi-l pot permite. Anul trecut Târgul a fost consultat de peste 200 de familii cu copii elevi, iar 60% dintre aceştia au plecat să studieze în străinătate. Anul acesta mizăm pe aceeaşi adresabilitate”, a afirmat coordonatorul proiectului World Education, Svetlan Danev.

El a precizat că românii au acelaşi interes pentru învăţământul de elită la fel ca şi ceilalţi europeni. Danev a afirmat că taberele lingvistice au mare căutare, pentru că dacă un an de studiu la un liceu în străinătate costă în medie 30.000 de euro, pentru o tabără de două săptămâni preţul este de 1.200 de euro, fără transport. “Copiii beneficiază, în afara celor cinci-şase ore de limbă străină, după-amiază au trei activităţi extracurriculare – excursii, vizitarea de muzee, activităţi sportive. Vocabularul pasiv al copiilor va deveni activ şi copiii vor putea utiliza mult mai bine limba străină după finalizarea cursului”, a spus Danev.

Taxele de şcolarizare sunt: Marea Britanie/ 25.000-30.000 de lire sterline pe an, Germania – 30.000 euro, Elveţia – 70.000-75.000 de franci elveţieni, Canada – 50.000 – 55.000 de dolari canadieni. Potrivit lui Danev, multe dintre licee oferă burse pentru copii, astfel că taxa pe care trebuie să o plătească părinţii este în aproximativ de 9.000 de lire sterline pe an în Marea Britanie. Coordonatorul World Education a arătat că părinţii manifestă un interes mai mare pentru liceele internat din Anglia şi Elveţia, acestea fiind urmate de Germania, Austria şi alte ţări europene.

Dintre şcolile prezente la acestă ediţie a târgului se numără: din Marea Britanie – CATS College şi Bromsgrove School, King Edward’s School Witley, Cardiff Sixth Form College şi Abbez College, Liverpool College, Elveţia – Lyceum Alpinum Zuoz, Austria – Amadeus International School Vienna, Canada – Asbury College şi Lakefield College. AGERPRES