60 de elevi buzoieni au fost premiaţi la concursul “Lumina Math”

60 din cei peste 1300 de elevi participanţi la cea de-a XVII-a ediţie a concursului de matematică “Lumina Math” au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc miercuri, la Şcoala Normală “Spiru Haret” din Buzău.

“La nivelul judeţului Buzău, concursul ‘Lumina Math’, realizat de organizaţia cu acelaşi nume, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul a numeroase unităţi educative partenere.
10 dintre câştigători vor beneficia gratuit de o tabără la Potigrafu, în apropiere de Ploieşti, iar alţi 50 de elevi au fost recompensaţi cu premii importante în bani, urmărindu-se stimularea şi susţinerea copiilor dornici să se afirme în domeniul matematicii”, a declarat unul din coordonatorii proiectului, profesorul Iorgu Mînzală.

Potrivit sursei citate, obiectivul concursului “Lumina Math” este de a creşte randamentul copiilor la matematică, de a-i familiariza cu atmosfera de examen, de a-i motiva pentru studiul matematicii, de a îmbunătăţi cooperarea între şcoli şi de a sprijini unităţile educative în vederea aprecierii nivelului elevilor.
Elevii care s-a remarcat la ediţia din acest an a concursului provin de la Şcoala Generală “George Emil Palade” din Buzău, precum şi de la şcolile din Breaza, Poşta Câlnău şi Vadu Paşii. AGERPRES