Oferte educaţionale din străinătate prezentate elevilor gălățeni, la Study Abroad Day

Câteva zeci de profesori şi reprezentanţi ai unor universităţi din străinătate au fost prezenţi la evenimentul educaţional Study Abroad Day, organizat la Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galaţi şi la care elevii claselor a XI-a şi a XII-a au fost invitaţi să afle ce oportunităţi de studiu au după finalizarea studiilor liceale, se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Study Abroad Advising Centre.

Potrivit comunicatului, la evenimentul Study Abroad Day, elevii au avut oportunitatea să afle informaţii detaliate despre 2.500 de cursuri pe care le pot urma la nivel universitar şi burse de acoperire a costurilor de trai până la 6.500 lire sterline, pe care le pot accesa pe perioada studiilor.

Ulterior finalizării evenimentului, tinerii vor avea oportunitatea de a beneficia de programele de consiliere educaţională gratuită puse la dispoziţie de Fundaţia Study Abroad Advising Centre pentru a-şi alege programul de studiu şi universitatea care se potrivesc cel mai bine aspiraţiilor lor profesionale, pentru a obţine un loc la instituţia de învăţământ aleasă şi a accesa bursele şi finanţările disponibile.

“Aflat pentru a doua oară în judeţul Galaţi, evenimentul Study Abroad Day a dorit să vină în întâmpinarea numărului din ce în ce mai mare de elevi care au nevoie de informaţii concrete referitoare la opţiunile de carieră existente. Fundaţia Study Abroad Advising Centre, prima şi singura entitate non-profit din România, oferă programe de orientare în carieră şi consiliere educaţională pentru studiul la universităţi internaţionale, programe adresate elevilor din anii terminali de liceu, studenţilor şi oricăror alte persoane interesate de a aprofunda studiile deja realizate sau a celor care caută o schimbare de carieră”, a declarat preşedintele fundaţiei, Andreea Vâtea. AGERPRES