Tinerii cu cele mai bune rezultate pe plan academic în străinătate vor fi premiaţi miercuri

Tinerii cu cele mai bune rezultate pe plan academic şi extracurricular în străinătate vor fi premiaţi miercuri în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, eveniment care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, cea de-a cincea ediţie a galei va reuni aproximativ 1.000 de studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti, pentru a-i sărbători pe tinerii care în anul academic 2012-2013 au făcut ca România să fie mândră de ei.

Rezultatele studenţilor vor fi recunoscute prin opt categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord – nivel universitar şi nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte, pentru care juriul prezidat de acad. Ionel Haiduc a selectat 44 de tineri din cei peste 200 înscrişi în competiţie. AGERPRES