Inspectorul general al Capitalei le-a prezentat directorilor o listă de activități care favorizează corupția în școli

traistaru_constantin.jpgÎnscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare, constituirea claselor la început de an, transferul elevilor și programul Școala după școală reprezintă activități care favorizează corupția în unitățile de învățământ, susține inspectorul general Constantin Trăistaru.

Trăistaru le-a prezentat marți, în cadrul unei ședințe, directorilor unităților de învățământ din Capitală o listă cu activități care favorizează apariția faptelor de corupție în școli. El a mai menționat în context meditațiile particulare cu elevii de la clasă, constituirea fondului comitetului de părinți și organizarea opționalelor, dar și procurarea materialelor auxiliare.

“Concursurile cu plată, organizarea banchetelor de la sfârșit de an școlar și semestru, examenele naționale, definitivatul și titularizarea reprezintă alte activități care favorizează creșterea vulnerabilității faptelor de corupție în școli”, a declarat inspectorul general.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, le-a cerut vineri inspectorilor școlari să aibă întâlniri cu conducătorii unităților de învățământ pentru a nu mai fi înregistrate cazuri precum cel de la Școala 10 din București. AGERPRES