In numeroase scoli prahovene vor continua reparatiile si dupa 15 septembrie

matei_gheorghe.jpgDupa inceperea anului scolar vor continua lucrarile de reabilitare in 143 de unitati de invatamant, deoarece, in majoritatea cazurilor, receptiile lucrarilor vor fi semnate in noiembrie si decembrie, sustine Gheorghe Matei, inspector general al Inspectoratului Scolar Prahova.
“Toate cele 812 unitati de invatamant din judetul Prahova vor putea sa-si deschida portile in data de 15 septembrie, lucrarile de reabilitare fiind facute in exteriorul cladirii fara a impiedica procesul de invatamant”, a mai afirmat Matei.

Pentru reabilitarea celor 143 de obiective, Guvernul a alocat 27,5 milioane lei, din care s-au achitat constructorilor 11,2 milioane. In Ploiesti sunt in reabilitare termica 68 de unitati de invatamant, in cadrul unui program care a inceput in aprilie si se deruleaza pe o perioada de zece luni. La sfarsitul saptamanii trecute a intrat in reparatii si o scoala aflata intr-un cartier locuit in majoritate de membri ai etniei rome, in urma cererii primarului, care a fost nemultumit de conditiile oferite celor aproximativ o suta de elevi, inainte de inceperea anului scolar.

Printre prioritatile municipalitatii se mai afla si urgentarea construirii a doua gradinite, lucrarile fiind demarate anul trecut, dar fara sanse de a fi finalizate in 2008. Gheorghe Borovina, inspector general adjunct al IS Prahova, sustine ca ar putea fi construite mai multe gradinite, necesarul fiind de zece unitati de invatamant pentru prescolari, dar, de aceasta data, nu banii sunt problema, ci lipsa terenurilor pe care sa fie construite imobilele respective. Pentru reparatii curente si igienizarea tuturor celor 68 de scoli din municipiul Ploiesti, s-au alocat 3,5 milioane lei de la bugetul local.