Proiect de consiliere în carieră cu bani europeni pentru aproape 1.700 de elevi din liceele tehnologice mureșene

scoala_meserii.jpgPeste 1.690 de elevi de la licee tehnologice din Târgu Mureş şi Zalău au beneficiat de consiliere în carieră şi 1.015 dintre aceştia au efectuat stagii de pregătire practică la standarde europene, în cadrul proiectului “Drumul spre succes”, cofinanţat de Fondul Social European prin POSDRU.

Potrivit beneficiarului proiectului care s-a încheiat miercuri, Floare Govier, administratorul SC G&M Internaţional Instalaţii SRL, parteneri în acest proiect au fost Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” şi Liceul tehnologic “Al. Papiu Ilarian”, ambele din Zalău, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” şi Colegiul Economic “Transilvania”, ambele din Târgu Mureş şi Asociaţia Şcolilor Profesionale din Portugalia (ANESPO).

Echipa de implementare a proiectului “Drumul spre succes” a precizat că prin acesta s-a dorit să se realizeze o punte de legătură între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii, prin implementarea de activităţi de consiliere în carieră şi stagii de pregătire practică a elevilor, pentru a asigura dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor de muncă ale acestora în scopul îmbunătăţirii inserţiei şi menţinerii pe piaţa muncii.
În cadrul proiectului a fost evidenţiat rolul consilierului în carieră, care să ofere elevilor suport pentru ca acesta să ia decizii bune cu privire la viaţa profesională pe care o va urma.

La conferinţa de închidere a proiectului a participat ambasadorul Portugaliei în România, Joăo Bernardo Weinstein, şi preşedintele Asociaţiei Şcolilor Profesionale din Portugalia (ANESPO), Jose Luis Diogo de Azevedo Presa. AGERPRES