Proiecte europene, finalizate de Casa Corpului Didactic Vaslui

Casa Corpului Didactic (CCD) Vaslui a finalizat două proiecte educaţionale derulate la nivelul judeţului la care au participat elevi şi cadre didactice. Cele două proiecte, “De la mic la mare către mediul antreprenorial’ şi ‘Competititvitate în cariera didactică” au fost cofinanţate din Fondul Social European, prin PODRU 2007 – 2013.

“Proiectul POSDRU ‘De la mic la mare către mediul antreprenorial’ a avut ca grup ţintă atât elevii, cât şi personalul din învăţământul preuniversitar. În contextul economic actual, când copiii şi tinerii au acces la educaţie din ce în ce mai puţin, pentru că părinţii, de cele mai multe ori, nu-şi permit să-i susţină la şcoală, un astfel de proiect este binevenit pentru că ajută şi îndrumă elevii cu reale capacităţi antreprenoriale să-şi definească viitorul, să identifice ce anume pot face mai bine, să-şi definitiveze studiile şi să devină întreprinzători independenţi, ori să aleagă profesii pentru care să se califice, în vederea găsirii unui loc de muncă”, se arată în prezentarea proiectului.

La acest proiect au participat 260 de elevi din cinci licee şi o şcoală generală şi 200 de persoane ocupate din domeniul educaţiei, cadre didactice, consilieri şcolari sau directori ai unor unităţi de învăţămât.

Cel de-al doilea proiect, “Competitivitate în cariera didactică”, a fost destinat exclusiv cadrelor didactice, la el participând 674 de educatori şi învăţători. “Participanţii la proiect, cadre didactice din învăţământul preşcolar şi primar, au fost instruiţi cu privire la metodele moderne de predare şi la felul în care aceste noi practici pot fi aplicate în şcolile şi grădiniţele din judeţul nostru. Cursurile s-au derulat pe durata a 60 de ore”, a declarat prof. Cristinel Popa, directorul CCD Vaslui. El a precizat că are în vedere demararea unor programe similare la nivelul judeţului. AGERPRES