Ambasada SUA a premiat elevi din liceele bucureştene care au participat la un concurs de eseuri

Ambasada SUA a premiat miercuri mai mulţi elevi din liceele bucureştene care au participat la concursul de eseuri “De la pace în casă la pace în lume: Opriţi violenţa împotriva femeilor!”

Cel mai bun eseu a fost al Ioanei Cristina Teodorescu, de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, care a primit drept premiu din partea Ambasadei SUA un laptop. Premiul al II lea a fost câştigat de Irina Alaci, de la Liceul Teoretic “George Călinescu”, recompensată de Ambasada SUA cu o cameră foto-video. Al treilea premiu a fost câştigat de Oana Daniela Dumitru, de la “Colegiul Naţional Tudor Vianu”. Premiul a constat într-un reportofon profesional, oferit, de asemenea, de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti.
Concursul a fost lansat pe 10 decembrie 2013, pentru a marca împlinirea a 65 de ani de la proclamarea de către ONU a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. Ambasada a primit 466 eseuri de la 37 de licee şi colegii din Bucureşti.

Eseurile au fost evaluate din punct de vedere al stilului şi al conţinutului de un juriu compus din cetăţeni americani din cadrul misiunii diplomatice a SUA în România şi din profesori de engleză români. Ofiţerul Politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, Kendra Pace a înmânat premiile şi diplomele de participare şi i-a încurajat pe elevi să participe şi pe viitor la asemenea concursuri. “Din 466 eseuri fiecare e unic dar toţi au înţeles că violenţa împotriva femeilor este un fenomen care se petrece foarte aproape de noi”, a spus Pace adăugând că revine în sarcina generaţiei tinere să promoveze valorile şi principiile enunţate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. AGERPRES