Constanţa: peste jumătate dintre elevii claselor a XI-a şi a XII-a au luat note sub 5 la simularea Bacalaureatului

Peste 50% dintre elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa care au susţinut probele în cadrul simulării naţionale pentru examenul de Bacalaureat au obţinut note sub 5. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 47,89 % la disciplina Limba şi literatura română, 11,11 % la Limba maternă (limba turcă), 33,99 % la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 45,03 % la proba la alegere a profilului.

Pentru elevii de clasa a XI-a care au obţinut note peste 5, situaţia este următoarea: Limba şi literatura română – 41,66%, Limba maternă – 28,57 %, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 32,67%. Un număr de 35 de elevi au luat nota maximă 10, dintre care 26 sunt elevi de clasa a XII-a.

Comparativ cu rezultatele obţinute anul trecut, în 2013 doar circa 27% dintre elevi au obţinut note peste 5 la Matematică, procentul de promovabilitate fiind însă mai mare decât în 2014 la Limba şi literatura română şi Istorie. “Rezultatele obţinute la simulările naţionale vor fi afişate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi analizate, prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, au precizat reprezentanţii ISJ Constanţa. AGERPRES