ANI: director de la Facultatea de Medicină ‘Ovidius’ Constanţa, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Eugen Dumitru, director al Departamentului Discipline Clinice Medicale de la Facultatea de Medicină – Universitatea “Ovidius” din Constanţa, întrucât, în perioada 1 noiembrie 2011 – 11 mai 2012, a deţinut, alături de soţia sa, funcţii în aceeaşi universitate, soţia aflându-se în raporturi ierarhice directe cu soţul său.

Eugen Dumitru a încălcat dispoziţiile art. 295, alin. (4) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora “se interzice ocuparea concomitentă de către soţi (…) a funcţiilor prin care unul (…) se află faţă de celălalt (…) într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate”, informează un comunicat al ANI remis vineri AGERPRES.
Începând cu data de 27 februarie 2008, soţia acestuia deţine funcţia de şef lucrări la Catedra de Discipline Clinice Medicale II.

“Persoana evaluată a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Eugen Dumitru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit legii, “persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. AGERPRES