18 noi microbuze şcolare vor sosi în judeţul Sălaj

Un total de 18 microbuze şcolare au fost repartizate judeţului Sălaj în acest an, primele opt urmând să sosească în perioada iulie – septembrie, potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului.

“În baza centralizării întocmite de către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la numărul necesar de microbuze şcolare pentru asigurarea transportului elevilor din comunităţile rurale îndepărtate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a dispus alocarea pentru judeţul Sălaj a unui număr de 18 microbuze şcolare. În etapa I, care se va desfăşura în perioada iulie – septembrie, vor fi repartizate un număr de opt microbuze către următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Bobota, Bocşa, Crasna, Hereclean, Măerişte, Sălăţig, Surduc şi Valcău de Jos”, se arată într-o informare a biroului de presă al Instituţiei Prefectului.

În etapa a II-a, care se estimează că se va desfăşura în perioada octombrie- decembrie 2014, vor fi repartizate un număr de zece microbuze, către comunele Almaşu, Cizer, Crişeni, Halmăşd, Hida, Pericei, Plopiş, Sâg, Sărmăşag şi Treznea. În Sălaj există în acest moment 72 microbuze şcolare pentru transportul elevilor. AGERPRES