11 microbuze şcolare vor ajunge în comunităţile rurale îndepărtate din județul Harghita

microbuz scolar.jpgUn număr de 11 microbuze şcolare vor ajunge în acest an în comunităţile rurale îndepărtate din Harghita, alte cinci cereri fiind declarate neeligibile de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a declarat că repartizarea se va face pe etape, în perioada iulie-septembrie, urmând ca şapte microbuze să ajungă în localităţile Căpâlniţa, Cârţa, Cozmeni, Lunca de Sus, Mădăraş, Sânmartin şi Şimoneşti. În a doua etapă, în perioada octombrie-decembrie, vor fi repartizate microbuzele în comunele Corbu, Feliceni, Mihăileni şi Zetea.

Potrivit prefectului, ministerul a hotărât că sunt neeligibile cererile depuse de primăriile din Miercurea Ciuc, Topliţa, Bălan, Cristuru Secuiesc şi Vlăhiţa. “Mă bucur că am reuşit, în cele din urmă, să soluţionăm o problemă cu care se confruntă elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile de învăţământ la care sunt arondaţi şi să asigurăm, prin transportul acestora, accesul normal la educaţie şi pentru cei care au domiciliul mai departe de şcoală şi care, în toţi aceşti ani, au suferit din această cauză, mai ales iarna”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei.

Acesta a dat asigurări că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice “va onora orice cerere eligibilă pe această temă, dacă autorităţile publice locale o vor depune conform legii”. AGERPRES