Lucrări de reparaţii de peste 30 de milioane de lei la unităţi de învăţământ preuniversitar din sectoarele 1 şi 6

renovare_scoala.jpgLucrările de reparaţii derulate la unităţi de învăţământ din sectoarele 1 şi 6 depăşesc 30 de milioane de lei, potrivit unor date furnizate AGERPRES de autorităţile locale.

Biroul de Presă al Primăriei sectorului 1 a precizat că pe 4 august se desfăşurau lucrări de reparaţii curente la 32 de locaţii de grădiniţe, 27 de şcoli gimnaziale şi şcoli gimnaziale speciale şi 23 de licee şi colegii. Valoarea acestor lucrări se ridică la 15.639.000 de lei.

“La toate unităţile de învăţământ preuniversitar din sectorul 1 lucrările de reparaţii au fost finalizate până la sfârşitul lunii iulie în proporţie de 70%. Până la data de 10 septembrie toate lucrările de reparaţii vor fi finalizate, astfel că anul şcolar 2014-2015 va începe în condiţii optime”, relevă sursa citată.
Primăria sectorului 1 a creat anul acesta un plus de 175 de noi locuri în grădiniţele din această zonă administrativă. Astfel, capacitatea grădiniţei nr. 46 de pe str. Marmurei a fost suplimentată cu 50 de locuri în urma finalizării lucrărilor de mansardare. Prin această investiţie capacitatea grădiniţei a crescut de la 250 la 300 de locuri.

Totodată, un plus de 50 de locuri sunt deja disponibile la grădiniţa nr. 50 de pe str. Nicolae Iorga care a fost modernizată de o echipă de arhitecţi. Ineditul investiţiei îl constituie amenajarea unui loc de joacă pe terasa grădiniţei.

Mai mult, preşcolarii care locuiesc în cartierul de locuinţe sociale Odăi vor putea merge la grădiniţă mai aproape de casă. Administraţia locală a finalizat lucrările de construire a unei grădiniţe noi care va deservi cu precădere locuitorii care domiciliază în această zonă. Grădiniţa va avea trei grupe – mică, mijlocie şi mare – cu circa 75 de locuri.

Totodată, Primăria sectorului 1 continuă investiţiile în infrastructura şcolilor şi liceelor din această zonă administrativă, acestea vizând lucrări de mansardare la corpul de clădire de la Şcoala gimnazială nr. 162, de extindere la atelierele mecanice la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, construirea unui nou corp de clădire la Liceul de Artă “Nicolae Tonitza” şi lucrări de consolidare şi reabilitare funcţională a căminului de băieţi de la Colegiul Tehnic de Material Rulant.

La rândul său, Biroul de Presă al Primăriei sectorului 6 a informat AGERPRES că în vederea asigurării unor condiţii normale pentru procesul educaţional şi după aprobarea bugetului imediat ce condiţiile atmosferice au devenit favorabile s-au reluat lucrările de investiţii şi s-au început reparaţii şi igienizări în unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.

Valoarea contractelor de reparaţii şi igienizări încheiate până pe 7 august este de aproximativ 15 milioane de lei, executându-se lucrări de avarii, reparaţii instalaţii, terase, canalizări şi igienizări în toate unităţile de învăţământ.

Până la începutul anului şcolar vor fi terminate lucrările de reparaţii şi igienizări la cele cinci grădiniţe, patru şcoli şi trei licee la care se lucrează în această perioadă.

De asemenea, până la începerea noului an şcolar toate lucrările interioare vor fi finalizate. AGERPRES