Consiliul Naţional al Elevilor va derula proiectul “Ministru pentru o zi”

cne2.jpgConsiliul Naţional al Elevilor (CNE) va derula în data de 16 septembrie proiectul “Ministru pentru o zi” împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apărării Naţionale şi Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

Potrivit site-ului CNE, scopul programului este acela de conştientizare a responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional şi înlăturarea barierelor de comunicare dintre elevi şi mediul decizional.

“La acest proiect se pot înscrie elevii din întreaga ţara care îşi doresc să contribuie la îmbunătăţirea politicilor educaţionale şi de tineret, înscriindu-se printr-o aplicaţie, până la data de 31 august, pe platforma suport a CNE, Wedu.ro. Formularul de înscriere constă în descrierea celor mai importante proiecte iniţiate de candidat, competenţele care îl recomandă pentru o astfel de poziţie şi detalierea unei ministrategii pentru dezvoltarea ministerului vizat”, susţine CNE.

Cazarea şi transportul vor fi suportate de organizatori. Pentru fiecare secţiune disponibilă va fi anunţat un singur câştigător, în termen de maximum 10 zile de la finalizarea perioadei de înscrieri. Evaluarea aplicaţiilor va fi făcută de către o comisie mixtă formată din doi reprezentanţi ai Biroului Executiv al CNE, doi reprezentanţi ai ministerelor şi un consultant extern. AGERPRES