Şcoli brăilene rămase fără bani de salarii din cauza numărului redus de elevi la clase

elevi putini.jpgMai multe şcoli din Brăila au rămas luna aceasta fără bani de salarii pentru restul anului, a anunţat, joi, primarul brăilean Aurel Simionescu, care îi socoteşte vinovaţi de această situaţie pe directorii şcolilor respective care au constituit clase cu 18-20 de elevi, pentru a păstra cât mai multe catedre pentru profesori.

“Dacă avem clase cu 18-20 de copii, atunci costul standard pe elev reflectat în volumul cheltuielilor nu se mai încadrează în limitele admise. Sunt unităţi de învăţământ care la 1 august nu mai au bani de salarii. Noi facem haiducia de a lua de la unii şi a pune alţii, ca să aibă toţi bani de salarii, ceea ce nu este normal. Nu e normal ca unele şcoli să aibă clase cu 28-30 de elevi şi să se încadreze în buget şi să le mai şi rămână bani, iar alte şcoli să aibă clase cu 18 copii şi să nu le ajungă banii”, a declarat Simionescu.

Primarul Aurel Simionescu a precizat că, în luna august, au existat opt şcoli care nu au mai avut bani de salarii pentru iulie, iar singura soluţie în opinia acestuia este ca numărul de elevi la clase să fie unul corespunzător, nu până în 20. În judeţul Brăila există 108 unităţi de învăţământ, în care lucrează aproximativ 5.000 de cadre didactice. AGERPRES