Aproape 50 de unităţi şcolare din Harghita au fost reparate şi reabilitate cu ajutorul voluntarilor

renovare_scoala.jpgAproape 50 de unităţi şcolare din Harghita au fost reabilitate sau reparate în ultimul an graţie unui program al Consiliului Judeţean care a pus accent pe munca voluntară.

Ideea lansării programului intitulat “Clacă în folosul copiilor noştri” a venit în septembrie 2013, imediat după începerea cursurilor, când s-a constatat că foarte multe şcoli şi grădiniţe au nevoie de lucrări de reabilitare, care nu necesită fonduri foarte mari, pentru a putea obţine autorizaţiile sanitare de funcţionare. Prin acest demers, comunităţile au fost ajutate financiar de Consiliul Judeţean să achiziţioneze acele materiale pe care nu le pot procura pe plan local, după care s-a organizat muncă voluntară pentru efectuarea de reparaţii la unităţile şcolare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că în ultimul an s-au efectuat lucrări la 47 de unităţi şcolare, de pe tot teritoriul judeţului. Banii alocaţi pentru aceste lucrări au fost de 882.200 de lei, din fondul de rezervă.

Potrivit sursei citate, la clăci au participat zeci de persoane din fiecare localitate, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai autorităţilor. “Organizarea lucrărilor a revenit primăriilor şi conducerii şcolilor din localităţile care au beneficiat de finanţare, numărul voluntarilor depinzând de gradul de implicare a oamenilor din fiecare localitate. Suntem foarte bucuroşi să putem spune că programul va continua şi în acest an prin lucrări de reabilitare a caselor de cultură din mediul rural”, a afirmat Borboly Csaba. AGERPRES