Tabără pentru iubitorii limbii lui Shakespeare

Peste 100 de elevi din Iaşi şi localităţi din judeţele limitrofe vor urma, începând de luni, cursurile Taberei de limba engleză, care se desfăşoară la Şcoala cu clase I-VII “Alecu Russo” din Iaşi.
Preşedinta Asociaţiei profesorilor de limba engleză, Camelia Arhip, a declarat că începând de luni, timp de două săptămâni, 115 elevi din judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui participă la cursurile de vară organizate de reprezentanţii asociaţiei şi de cei ai unei universităţi din Scoţia.

Conform sursei citate, acesta este cel de-al 19 an în care vin studenţi voluntari de la Universitatea ”St Andrews” din Scoţia, metoda de predare aleasă fiind discuţiile şi jocurile interactive, care se aplică în funcţie de specificul vârstei.

Elevii care vin să îşi dezvolte abilităţile de comunicare în limba engleză sunt din clase V-XI şi au ales acest curs pentru a desfăşura activităţi axate pe informaţii culturale, pe sistemele educative, jocuri de gramatică, de lexic foarte variate.

“Cursurile au un istoric cât se poate de vechi, sunt începute din 1991. Prin tradiţie, cursurile sunt în parteneriat cu Universitatea din ‘St Andrews’ din Scoţia. De regulă sunt trei sau patru studenţi care învaţă la Filologie, Psihologie, Istoria artelor, chiar şi inginerie câteodată. Programul este realizat în totalitate în voluntariat. Partea interesantă a acestor cursuri este conotaţia culturală şi ideea de joc pe care o presupun. Ei învaţă foarte mute despre tradiţii şi obiceiuri nu doar scoţiene, prin jocuri pe care le prestează atât în clasă, cât şi în curtea şcolii. Învaţă să compună un costum tradiţional, obiceiuri alimentare, sportive astfel încât la sfârşitul celor două săptămâni îşi îmbogăţesc nivelul de cunoştinţe. Studenţii beneficiază la rândul lor, de o excursie în care le expunem un spaţiu pur românesc, mănăstirile Moldovei sau lucruri asemănătoare, astfel încât atunci când se întorc acasă reuşesc să spună ce înseamnă România prin învăţământul nostru secundar – altceva decât Dracula şi copiii fără adăpost. Partea plăcută este să constatăm că de fiecare dată pleacă cu o imagine cât se poate de bună a copiilor şi constată că nivelul este mult peste nivelul copiilor de la ei din ţară”, a explicat Camelia Arhip. AGERPRES