O nouă facultate, de Ştiinţe şi Inginerie, a fost deschisă la Universitatea Valahia din Alexandria

Universitatea Valahia din Alexandria are o nouă facultate, de Ştiinţe şi Inginerie, anunţul fiind făcut joi, în faţa sutelor de studenţi veniţi la deschiderea anului universitar 2014-2015, de decanul Ioana Panagoreţ.

“Şapte ani nu înseamnă istorie, înseamnă o filă de istorie, dar tot istorie se numeşte. Am pornit într-o şcoală generală în trei săli de clasă amenajate, apoi am venit în acest spaţiu, l-am amenajat modern pentru studenţi şi am crescut ca departament al Universităţii Valahia, iar acum suntem a zecea facultate, de Ştiinţe şi Inginerii, de la Alexandria a acestei universităţi”, a declarat Ioana Panagoreţ.

Studenţii acestei facultăţi, aproximativ 400 la număr, sunt şcolarizaţi prin trei programe distincte de licenţă. Corpul profesoral care deserveşte aceste programe este format din 20 de cadre didactice, toate cu titlul de doctor.

La eveniment au fost prezenţi secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Sorin Câmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, precum şi autorităţi judeţene. AGERPRES