Se lansează volumul “Palatul Universității din București și personalități din lumea constructorilor”, de Nicolae Șt. Noica

univ_bucuresti_carte.jpgUniversitatea din Bucureşti și Editura Vremea anunță lansarea volumului “Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor”, de Nicolae Şt. Noica. Evenimentul va avea loc joi, 19 martie, ora 12:00, la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere din cadrul Universității din Bucureşti.

Invitaţi sunt prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București, Emil Constantinescu, Președinte de Onoare al Senatului Universității din București, Marina Constantinescu, critic de teatru și film, prof. univ. dr. ing. Nicolae Şt. Noica, autorul volumului și Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea. Moderatorul evenimentului va fi lect. univ. dr. Cristina Bogdan.

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Şt. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, publică acest album bogat ilustrat ce înfăţişează istoria construcţiei Palatului Universităţii din Bucureşti şi prezintă personalităţile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea lui.

“Simbolul cultural şi educaţional puternic al Universităţii din Bucureşti a fost încarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcţionat şi funcţionează şi azi; o clădire aşezată în mijlocul geografic şi simbolic al capitalei României, clădire pe care toţi românii o asociază total, până la identificare, cu instituţia noastră. La această clădire-simbol se adaugă, de douăzeci şi cinci de ani, prelungindu-i şi întregindu-i funcţionalităţile, semnificaţiile culturale şi istorice multiple, şi Piaţa Universităţii, locul sacru al renaşterii democraţiei şi libertăţii românilor, după 1990…”, afimă Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din Bucureşti.