Un număr de 630 de arbori plantaţi în Capitală în cadrul unei campanii lansate de Universitatea Bucureşti

ubteverde.jpgUn număr de 630 de arbori vor fi plantaţi în Capitală de Universitatea din Bucureşti (UB) în perioada 23 martie-8 aprilie, în cadrul campaniei “UB te ve (R)”, dedicată promovării unui comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenţilor în activităţi de înverzire a campusului.

Potrivit unui comunicat al UB, campania, care va debuta luni, va consta în cinci evenimente de plantare a arborilor, ce se vor desfăşura în spaţiile administrate de Universitatea din Bucureşti: 23 martie – 96 de arbori în complexul Panduri; 25 martie – 40 de arbori la Casa Universitarilor; 31 martie – 91 de arbori în Complexul Măgurele; 3 aprilie – 244 de arbori în complexul Panduri; 8 aprilie – 159 de arbori în complexul Grozăveşti.

Cei 630 de arbori vor fi plantaţi cu ajutorul studenţilor Universităţii din Bucureşti, care vor înverzi campusurile în cele două săptămâni de campanie. “Universitatea din Bucureşti îşi propune să deruleze programe de responsabilitate socială cu scopul de a promova adoptarea unui comportament verde. Campania face parte din proiectele Green Office ale Universităţii din Bucureşti, care iniţiază şi coordonează programe de sustenabilitate ecologică, socială şi economic, promovând conceptul de sustenabilitate ca subiect de dezbatere activă şi ca un scop practic în cadrul comunităţii academice UB, acest tip de birou fiind primul din România înfiinţat în cadrul unei universităţi”, se menţionează în comunicat.

Campania “UB te ve (R)” este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în cadrul programului “Capitala creşte verde”, care are ca scop plantarea de arbori şi arbuşti în Bucureşti. AGERPRES