Numărul claselor simultane din judeţul Tulcea rămâne constant

elevi profesor.jpgNumărul claselor în care se predă în sistem simultan în judeţul Tulcea nu va creşte în anul şcolar următor, a declarat luni, la şedinţa Colegiului Prefectural lărgit al judeţului Tulcea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dumitru Damian.

“Planul de şcolarizare pentru anul 2015-2016 prevede menţinerea actualului număr de clase simultane. Cu tot regretul trebuie să recunosc, însă, că numărul lor a crescut în anul şcolar în curs la 70 de la 62 de clase simultane, câte erau anul trecut. Sunt situaţii în care nu avem decât doi copii la clasa a II-a şi niciun elev la clasa a III-a, iar în acest mod clasele nu pot funcţiona”, a declarat inspectorul general Damian.

O situaţie specială, potrivit sursei, a apărut în oraşul Sulina, unde mai trebuie creată o clasă de liceu. “În urma notelor mici obţinute de unii elevi de clasa a VIII-a, mai trebuie creată o clasă de liceu. Din discuţiile purtate cu managerii liceului din Sulina, o clasă nu poate funcţiona cu 38 de elevi”, a menţionat conducerea ISJ.

Inspectorul general al ISJ a prezentat luni, în timpul Colegiului Prefectural lărgit al judeţului Tulcea, fundamentarea planului de şcolarizare al unităţilor de învăţământ din judeţ pentru anul 2015-2016, acesta fiind transmis Ministerului Educaţiei şi urmând să fie aprobat printr-o hotărâre de Guvern.
Conform planului de şcolarizare, în anul 2015-2016, în învăţământul preşcolar vor fi cuprinşi 5.483 de copii, în învăţământul primar – 9.784 de copii, în învăţământul gimnazial – 8.631 de copii. De asemenea, din cei 2.115 elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul acestui an şcolar, conducerea ISJ estimează că 2.100 de elevi vor promova examenele de final de an.

De-a lungul timpului, învăţământul simultan din şcolile din judeţul Tulcea a fost în atenţia tuturor conducerilor ISJ, printre soluţiile vehiculate de acestea fiind sistemul e-learning, dar şi Legea nr. 1/2010. Niciuna din aceste soluţii nu s-a concretizat încă, astfel că în continuare în multe şcoli din judeţ elevii de clasa I învaţă în aceeaşi sală cu cei de clasa a III-a. AGERPRES