Tineri din toată lumea au participat la Congresul Studenţilor din România

congresul_studentilor.jpgTineri din întreaga lume au participat la cea de-a VIII-a ediţie a Congresului Studenţilor din România de la Cluj-Napoca, oraş care deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Ediţia de anul acesta a Congresului Studenţilor din România a avut ca temă principală de dezbatere antreprenoriatul.

“Tema aceasta vine ca răspuns la solicitările studenţilor şi a rezoluţiilor ediţiei anterioare prin care s-a constatat nevoia educaţiei antreprenoriale pentru studenţi. Este pentru prima dată când Congresul Studenţilor din România se desfăşoară la nivel internaţional, fapt ce se materializează prin participarea la eveniment a numeroşi studenţi din ţară şi din strainătate, limba de comunicare adoptată pentru toate activităţile fiind limba engleză”, a declarat Roland Fekete, managerul de proiect al evenimentului.

În acest sens, Uniunea Studenţilor din România (USR) vine în sprijinul studenţilor printr-o serie de evenimente care au ca scop stimularea spiritului antreprenorial, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre antreprenoriat şi nu în ultimul rând punerea în contact a studenţilor cu antreprenori de succes. Agenda evenimentului a cuprins o sesiune de workshop-uri structurate pe două nivele, începători şi avansaţi, unde s-au fixat atât aspecte concrete despre întocmirea unui plan de afaceri corect şi cu potenţial maxim de reuşită, cât şi paşi şi strategii de dezvoltare a unei afaceri şi modalităţi de accesare a fondurilor europene. De asemenea, au fost prezentate şi două modele de afaceri de succes.

Un punct important pe agenda evenimentului a fost concursul de start up-uri, dedicat tinerilor care au idei de afaceri. Planurile lor de bussines au fost jurizate de către o comisie de specialişti în domeniu, iar cele mai bune zece idei de afaceri au fost premiate.

Cu un număr de aproximativ 100.000 de studenţi, care reprezintă o cincime din populaţia municipiului Cluj-Napoca, acest oraş este al doilea centru universitar, ca mărime, din ţară. În cursul anului 2015 Cluj-Napoca deţine titlul de Capitală Europeană a Tineretului, fiind, astfel, cel de-al şaptelea oraş de pe teritoriul Uniunii Europene care primeşte acest statut. AGERPRES