Românii sunt invitaţi să semneze petiţia lui Jamie Oliver, pentru introducerea educaţiei alimentare în şcoli

Românii sunt invitaţi să semneze o petiţie pentru introducerea educaţiei alimentare în şcoli, un proiect iniţiat de vedeta de televiziune Jamie Oliver, cu ocazia “Food Revolution Day”, informează un comunicat al editurii Curtea Veche, cea care deţine drepturile de publicare a cărţilor lui Oliver.

“Food Revolution Day” este un eveniment care are loc pe 15 mai şi are ca scop celebrarea plăcerii de a găti şi de mânca sănătos. Anul acesta, miza celebrului bucătar Jamie Oliver este introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli, aşa că a lansat o petiţie online, pe site-ul change.org, ce a fost semnată până în acest moment de peste 936.000 de persoane”, informează comunicatul Curtea Veche.

Potrivit studiilor, România se află pe locul al treilea în Europa la obezitate. Un sfert dintre copiii români şi 18% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani sunt obezi. Petiţia lui Jamie Oliver are mesajul “Semnează şi dă mai departe! (Sign it & Share it)” şi este adresată liderilor şi guvernelor ţărilor din G20 pentru a-i sensibiliza cu privire la introducerea în şcoli a unui modul obligatoriu de educaţie alimentară. În întreaga lume, există peste 42 de milioane de copii sub vârsta de 5 ani supraponderali sau obezi.

În plus, Jamie Oliver îi provoacă pe profesorii şi părinţii responsabili să susţină pentru cei mici, de “Food Revolution Day”, un atelier de pregătire a unui sandviş special, a cărui reţetă a creat-o pentru această ocazie (“Sandviş înghesuit” – “Squash it Sandwich”).

Campaniei i s-au alăturat şi numeroase personalităţi din întreaga lume. Cântăreţii Ed Sheeran şi Paul McCartney, care au răspuns pozitiv provocării lansate, au compus o melodie educativă despre alimentaţia sănătoasă, care va fi lansată oficial chiar de “Food Revolution Day”.

Cei 30 de ambasadori “Food Revolution Day România”, alături de voluntarii din toată ţara, pregătesc numeroase evenimente dedicate copiilor, multe dintre ele în şcoli şi grădiniţe, pentru a încuraja preocuparea adulţilor de a aduce educaţia alimentară mai aproape de copii. AGERPRES