Elevii din judeţul Giurgiu spun că le este obstrucţionată participarea la consiliile de administraţie din şcoli

Preşedintele Ligii Elevilor TSD Giurgiu, Cătălin Lungu, a declarat că reprezentanţii elevilor giurgiuveni din consiliile de administraţie ale şcolilor şi liceelor din judeţ nu sunt chemaţi la şedinţe, deşi legea prevede ca şi elevii să fie reprezentaţi în acestea.

“După mai mulţi ani în care elevii nu aveau reprezentare în consiliile de administraţie ale şcolilor şi liceelor, am obţinut acest drept, dar la noi nu se pune în practică, respectiv, de fiecare dată când sunt organizate astfel de şedinţe, noi nu suntem anunţaţi din diverse motive. Ni se spune că suntem şi noi ascultaţi, că se ţine cont şi de părerea noastră, dar în realitate nu se întâmplă acest lucru”, a spus proaspătul preşedinte ales al Ligii Elevilor giurgiuveni din cadrul TSD, Cătălin Lungu.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, prezent la conferinţa de presă, i-a sfătuit pe reprezentanţii elevilor să facă o sesizare la Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu. “Este o problemă de respectarea legalităţii, deci puteţi face o sesizare la prefectul judeţului Giurgiu dacă nu se respectă prevederile legale”, a afirmat senatorul PSD.

Preşedintele Ligii elevilor Giurgiu, Cătălin Lungu, a declarat că această ligă “nu ţine de politică şi reprezintă o punte între tineri şi seniori”. AGERPRES