Campusul şcolar de la Bistriţa a fost finalizat

campus_bistrita.jpgCampusul şcolar de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, proiect gândit în urmă cu nouă ani pe fonduri guvernamentale şi ulterior pe fonduri euopene, va fi finalizat în această lună, însă sumele atrase din fonduri externe se ridică la doar 27% din valoarea totală a proiectului. Investiţia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, şi de directorul colegiului, Constantin Rus.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional şi având în total o valoare de peste 30 milioane lei, a fost anunţat în anul 2007 ca fiind pe lista de investiţii guvernamentale, însă lipsa finanţării a făcut ca, în cele din urmă, să se apeleze la fonduri europene.

Contractul pe POR a fost semnat în septembrie 2014, dar lucrările nu au putut fi finalizate în decembrie 2015, motiv pentru care Primăria Bistriţa a fost nevoită să suporte de la bugetul local restul de cheltuieli. Potrivit primarului Creţu, din fonduri europene s-au atras doar 8,4 milioane lei, ceea ce reprezintă 27% din total.

Banii au fost folosiţi pentru reabilitarea clădirii şcolii gimnaziale, construirea unei noi clădiri şcolare, reabilitarea şi modernizarea centrului de documentare şi informare, reabilitarea şi modernizarea internatului colegiului (care are peste 100 locuri, inclusiv pentru copiii cu handicap şi garsoniere pentru profesori), construirea unei cantine noi, reabilitarea vechii săli de sport (cu extindere sală de gimnastică), construcţia unei noi săli de sport la dimensiuni care să permită organizarea de competiţii naţionale, achiziţionare mobilier şi echipamente IT, amenajare curţi, alei, spaţii verzi, terenuri.
În acest moment, se efectuează lucrări de asfaltare a curţii colegiului, care, potrivit directorului Constantin Rus, vor fi finalizate vineri, iar în două săptămâni ar urma să se finalizeze şi lucrările la terenul de sport din mijlocul campusului, dotat cu pistă de alergare.

La Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, cel mai performant din judeţ, studiază peste 1.700 de elevi. AGERPRES