Trei inspectori şcolari adjuncţi din județul Timiş au fost eliberaţi din funcţii

Trei inspectori şcolari adjuncţi din Timiş, Aurelian Sima, Halasz Ferenc şi Cornel Petroman, au fost eliberaţi din funcţii prin ordin de ministru, după ce, în aprilie, s-au retras din concursul pentru rămânerea pe funcţie, motivând că programa a fost prea încărcată, iar timpul de pregătire prea scurt.

“Au venit eliberările din funcţie (a celor trei adjuncţi, n.r.) şi numirea doamnei Mihaela Petrov. Probabil că astăzi va veni şi numirea prin detaşare în interesul învăţământului pentru doi dintre cei trei inspectori şcolari adjuncţi aflaţi pe post până săptămâna trecută”, a declarat marţi Aura Danielescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Cei trei inspectori s-au înscris la concursul care a avut loc în aprilie la Bucureşti, dar nu s-au mai prezentat după prima probă. Mihaela Petrov, director al Colegiului Tehnic “Emanoil Ungureanu” din Timişoara, este singura care a mers în concurs şi a câştigat funcţia de inspector general adjunct.
Aura Danielescu a apreciat “curajul” celor trei adjuncţi şi al candidatei Petrov, de a se prezenta în concurs. “Au avut experienţa şi maturitate suficientă dacă şi-au dat seama că aşteptările celor din comisie sunt extrem de mari faţă de posibilitatea lor de a putea să parcurgă întreaga programă. Dânşii vor lua o hotărâre dacă vor participa la un alt concurs, cu un timp de pregătire mai lung decât cel pe care l-au avut la dispoziţie”, spune Aura Danielescu.

Aurelian Sima spunea după retragere că judeţul Timiş a fost primul programat în concurs, iar “timpul a fost scurt ca să citim tot ce-i acolo şi atunci am considerat că e mai bine să ne retragem”. AGERPRES