Elevii români au obţinut patru medalii la Balcaniada de Geografie

medalii_aur.jpgEchipa României a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, ce s-a desfăşurat între 24 şi 30 iunie, la Belgrad.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, performanţa a fost realizată de elevii: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional “I. C. Brătianu” din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalii de aur, respectiv Irina – Andrada Crăciun (Colegiul Naţional “Mircea Cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de argint. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

Selecţia lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj – Napoca.

La această primă ediţie a Balcaniadei au participat 28 de competitori din şase ţări. Fiecare lot a fost alcătuit din patru elevi şi doi lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs. AGERPRES