Rectorul Andrei Marga participa la reuniunea Consiliului Universitatii Natiunilor Unite

marga_andrei_.jpgRectorul Universitatii Babes-Bolyai, prof. univ. dr. Andrei Marga, participa la reuniunea Consiliului Universitatii Natiunilor Unite, care se va desfasura intre 30 noiembrie si 3 decembrie la Tokyo (Japonia). Cu acest prilej, rectorul UBB va avea intalniri cu rectorii unor universitati japoneze si cu presedinti de universitati din diferite tari ale lumii.
Universitatea Natiunilor Unite a fost infiintata la Tokio, in 1975, sub auspiciile Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si UNESCO si realizeaza pentru ONU studii la nivel doctoral si studii avansate, avand misiunea sa abordeze, cu mijloace stiintifice, cele mai actuale probleme ale umanitatii precum globalizarea, saracia, alimentatia, dezvoltarea sustenabila.

Consiliul Universitatii Natiunilor Unite ia decizii privind politicile si programele acestei universitati de prim-plan in sistemul international. Rectorul UBB a fost desemnat, in 2004, membru in Consiliul Universitatii Natiunilor Unite de catre presedintele ONU, Kofi Annan, si directorul general UNESCO, Koichiro Matzura, fiind pentru prima data cand un specialist din Europa Centrala si de Est a facut parte din conducerea renumitei universitati din capitala Japoniei. AGERPRES