Conferinţă internaţională la Universitatea Ovidius din Constanţa

univ_ovidius_constanta.jpgFacultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Ovidius, în colaborare cu Fundaţia Alexander von Humboldt din Germania, organizează, în perioada 14-18 aprilie, International Conference & Humboldt Kolleg Fundamental Structures of Algebra, în onoarea profesorului Şerban Basarab, de la Institutul de Matematică al Academiei Române, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius, fost bursier Humbodt.

Co-organizatori ai evenimentului sunt Institutul de Matematică al Academiei Române şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Manifestarea este finanţată de Fundaţia Humboldt, Facultatea de Matematică şi Informatică din Constanţa şi Institutul de Matematică al Academiei Române.

Conferinţa reuneşte experţi de largă recunoaştere internaţională în algebră şi domenii conexe (teoria numerelor, geometrie algebrică, algebra model-teoretică, topologie) din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Rusia şi România. Pe de altă parte, evenimentul este un bun prilej pentru studenţi şi tineri cercetători de a cunoaşte personal şi a face schimb de idei cu specialiştii prezenţi la eveniment, o parte din ei foşti bursieri Humnboldt. De altfel, în program
este cuprinsă şi o sesiune specială de informare asupra programelor finanţate de Fundaţia Humboldt.