Laureaţii concursului internaţional “Basmele Reginei Maria”, premiaţi de principesa Margareta

margareta_principesa.jpgElevii laureaţi ai concursului internaţional “Basmele Reginei Maria” au fost premiaţi de principesa Margareta, joi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Peste 80 de elevi au primit diplome din partea principesei moştenitoare. Tinerii s-au pregătit pe măsura evenimentului. Unii băieţi au purtat costume cu cravată, câteva fete au ales portul popular românesc iar câţiva premianţi la categoria “Artă plastică” a concursului i-au oferit mici tablouri alteţei sale.

La începutul ceremoniei, principesa Margareta a amintit că anul acesta este cea de-a zecea ediţie a concursului. “Felicitări că aţi reuşit să continuaţi zece ani. An de an este mai bine”, a spus principesa.
“Este foarte inspirant pentru mine şi pentru principele Radu de a vedea cum aţi făcut progrese, cum sunteţi talentaţi şi cum sunteţi harnici”, a adăugat ea.
Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: creaţie literară originală (basm şi jurnal), artă plastică şi artă digitală.

În total, la concurs s-au înscris 820 de elevi din 17 judeţe ale României precum şi din Finlanda, Ucraina, Turcia şi Serbia. Premiile concursului au fost acordate în funcţie de categoriile de vârstă, de la 7 la 19 ani.

Carolina Ilie, profesoară de pictură la Clubul Copiilor din Vălenii de Munte (Prahova) a venit la ceremonia de la Palatul Elisabeta cu patru copii premianţi. Elevii său au câştigat, la categoria “Artă plastică” a concursului un premiul I, două “premiul al II-lea” şi un “premiul al III-lea”. Una din elevele acesteia, care a câştigat premiul al II-lea, la categoria ei de vârstă i-a oferit principesei Margareta un desen, în momentul înmânării diplomei.

Profesoara a mărturisit că elevii săi au câştigat, în total, în 2015, 141 de premii dintre care 60 internaţionale. Carolina Ilie a spus că i-a sfătuit pe elevii săi şi cum să o salute pe principesa Margareta.
“E prima dată când apar în faţa alteţei sale . E minunat”, a spus ea.

Maria Lungu, elevă în clasa a X-a, a câştigat premiul I la categoria “Creaţie literară originală” cu basmul “Scutul Regelui”. Aceasta a povestit pentru AGERPRES că a avut nevoie de “câteva săptămâni” pentru a scrie acest text. “Este vorba despre un rege şi modul în care este atras de la bine spre rău şi modul în care găseşte calea către bine”, a descris tânăra basmul. “Sunt foarte mândră că am ajuns aici. Este dovadă a muncii îndelungate”, a adăugat eleva din Craiova.

Concursul Internaţional “Basmele Reginei Maria” se află sub Înaltul Patronaj al Alteţelor lor Regale principesa Margareta şi principele Radu.

Concursul se desfăşoară din 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj cu participarea Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” şi Colegiului “Carol I” din Craiova. Acesta se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor cuprinşi în unităţi de învăţământ preuniversitar din România şi din alte ţări. AGERPRES