Singura elevă din Cluj cu media 10 la Bacalureat va fi premiată de Consiliul local

Eleva care a obţinut singura medie de 10 la Bacalaureatul din acest an la Cluj, judeţul cu cea mai mare promovabilitate din ţară la acest examen, va primi un premiu din partea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Consilierii au votat joi ca Ana Gheorghe Milea să primească suma de 1.000 de lei, dar şi premierea a trei profesori de la Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’, pe care ea l-a absolvit anul acesta.
Primarul Emil Boc a declarat, în şedinţa Consiliului Local, că aceste premii sunt o dovadă a recunoaşterii de către comunitate a eforturilor, dar şi a rezultatelor deosebite obţinute de Ana şi de profesorii săi de la Colegiul Naţional ‘Emil’, care de mulţi ani deja are cele mai bune rezultate la examenele de Bacalaureat sau de Evaluare naţională.

‘Ana Gheorghe Milea este singura elevă din judeţul Cluj care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Am dorit, prin această premiere, să recunoaştem rezultatele deosebite obţinute la învăţătură, fiind o recompensă pentru efortul depus şi mulţumire pentru exemplul pe care l-a dat întregii comunităţi clujene. Pe lângă elevă, am decis şi premierea, tot cu câte 1.000 de lei, a celor trei profesori care au pregătit-o, de la Limba Română, Matematică şi Biologie, discipline la care eleva a luat note de 10’, a spus Boc.

Sumele de bani le vor fi înmânate celor patru în cadrul unei ceremonii care va fi stabilită în perioada următoare. Municipalitatea i-a premiat şi anul trecut pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat, însă numărul acestora a fost mai mare. În 2014, din cei zece elevi care au obţinut media 10 şapte locuiau în Cluj-Napoca şi au fost premiaţi de municipalitate tot cu câte o mie de lei, fiecare. AGERPRES