IN2RURAL, noul proiect european derulat la Universitatea “Vasile Alecsandri“ din Bacău

bacau_alecsandri.jpgUniversitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău este partner în proiectul european “Practici inovatoare în domeniul energiilor regenerabile pentru a îmbunătăți inserţia profesională în mediul rural”, acronim IN2RURAL. Proiectul se derulează în cadrul Programului Erasmus +, pe o perioadă de trei ani, septembrie 2014 – august 2017. Consorțiul proiectului integrează universități publice și IMM-uri: Universitatea Jaume I și Heliotec (Spania), Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și General Electric (România), Karoly Robert Foiskola și Geolin (Ungaria).

Obiectivul general al proiectului este de a promova practici inovative în sectorul energiilor regenerabile cu scopul de a crește gradul de inserție profesională al absolvenților de universități în zonele rurale din Bacău (România), Castellon (Spania) și Gyongyos (Ungaria).

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt studenții, în mod deosebit cei care urmează specializări legate de energia regenerabilă și dezvoltarea rurală. Pentru ei vor fi organizate cursuri online și stagii de practică în țările participante la proiect, vor fi implicați în activități desfășurate într-un mediu internațional, toate acestea având drept rezultat creșterea competențelor tehnice și îmbunătățirea șanselor de angajare la sfârșitul cursurilor universitare.

La rândul lor, universitățile, întreprinderile, colaboratorii și susținătorii locali ai proiectului își vor consolida competențele de a lucra la un nivel european, își vor crește vizibilitatea și vor dezvolta relații de colaborare interesante.

Toți cei interesați pot consulta pagina web a proiectului: www.in2rural.ub.ro.