43 de elevi şi 30 de profesori îndrumători, premiaţi de CJ Olt pentru rezultatele la olimpiade naţionale şi internaţionale

medalii.jpgConsilierii judeţeni au aprobat într-o şedinţă premierea cu sume între 400 şi 5.000 de lei a elevilor de la şcolile şi liceele din judeţ care s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele naţionale şi internaţionale de specialitate, înmânarea premiilor urmând să aibă loc în septembrie, în prima zi de şcoală.

Conform hotărârii adoptate, vor primi câte 5.000 de lei patru elevi de la două licee din Slatina, respectiv: Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional Ion Minulescu) pentru că a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie; Alexandru Duţă (Colegiul Naţional Ion Minulescu) – medalie de bronz la olimpiada internaţională de biologie; Adina Diaconu (Liceul cu Program Sportiv) – primul loc la Campionatul European de Tenis de Masă, juniori I simplu şi echipe, locul al III-lea la Campionatul Mondial de Tenis de Masă, tineret – echipe; Diana Lupu (Liceul cu Program Sportiv) – locul I la Campionatul European de Tenis de Masă, juniori I echipe.

Vor fi premiaţi cu câte 1.000 de lei 11 elevi care obţinut locul I la olimpiade naţionale de specialitate, medalii de aur la disciplinele sportive ori s-au calificat în loturile naţionale ale României. Elevii care s-au clasat pe locul al II-lea la olimpiade naţionale şi la campionate sportive naţionale, respectiv opt elevi, vor primi câte 800 de lei. CJ Olt va premia şi cei 12 elevi care au obţinut locul al III-lea la olimpiade şi competiţii sportive naţionale, cu câte 600 de lei. Elevii cu menţiuni sau premii speciale la olimpiadele naţionale (nouă elevi) vor primi câte 400 de lei.

Cei 30 de profesori îndrumători ai elevilor cu performanţe la olimpiade vor fi premiaţi cu câte 500 de lei.

Premiile vor fi înmânate elevilor şi profesorilor într-o festivitate în ziua deschiderii noului an şcolar. Suma totală alocată pentru aceste premii de către CJ Olt este de 63.200 lei. AGERPRES