20% din unităţile de învăţământ din județul Buzău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

clasa_mica.jpgUn număr de 85 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, ceea ce reprezintă 20% din totalul unităţilor de învăţământ, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Conform documentului prezentat în Colegiul Prefectural, dintre cele 566 de unităţi de învăţământ, 481 au primit deja autorizaţia de funcţionare, 150 în urban, 331 în mediul rural, în timp ce alte 12 unităţi sunt în curs de autorizare.

“Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău vor merge în control imediat după debutul anului şcolar, iar directorii de şcoli şi grădiniţe care nu vor îndeplini normele de igienă impuse de lege vor fi sancţionaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, inspector Mihaela Voineagu.

Potrivit sursei citate, la cele mai multe dintre aceste unităţi care nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare lucrările de reparaţii şi modernizare sunt încă în derulare, cea ce nu pune deocamdată în pericol începerea noului an şcolar. “Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău vor merge în control în perioada 14 – 25 septembrie, iar directorii de şcoli şi grădiniţe care nu vor îndeplini normele de igienă impuse vor fi sancţionaţi”, a mai precizat sursa citată. AGERPRES