Corpuri de iluminat de 100.000 de euro în două şcoli din judeţul Satu Mare, donate printr-un proiect de protejare a mediului

Două şcoli din judeţul Satu Mare unde învaţă, în total, 1.600 de elevi, au primit gratuit corpuri de iluminat în valoare de 100.000 de euro, în cadrul unei campanii derulată de către societatea de distribuţie a gazelor naturale.
Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Şcoala gimnazială ‘Mircea Eliade’ au fost montate 476 corpuri de iluminat şi 992 tuburi cu led iar la Colegiul Tehnic Unio ‘Traian Vuia’ 802 corpuri de iluminat, 1692 tuburi cu led şi 22 lămpi pentru tabla de scris, prin proiectul ‘Energie în şcolile copilăriei’.

‘Prin această investiţie se vor reduce semnificativ facturile la energie electrică iar durata de viaţă a sistemelor de iluminat a crescut considerabil. Pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, prioritatea numărul unu este investiţia în educaţie, de aceea am răspuns prompt propunerii E.On România, căreia îi mulţumim pentru sprijinul acordat’, a declarat Radu Roca.

Directorul general al E.ON Energie România, Dan Morari, a declarat că prin această investiţie de circa 100.000 de euro se doreşte ca unităţile de învăţământ să aibă facturi mai mici pentru iluminat şi să se protejeze mediul.

La nivel naţional, în cadrul acestui proiect au fost incluse, în acest an, 11 unităţi de învăţământ, care au beneficiat de 6.000 de corpuri de iluminat şi aproximativ 15.000 de tuburi cu led, în sumă totală de 600.000 de euro. AGERPRES