Stagii de practică pentru aproximativ 400 de student gălăţeni, asigurate printr-un proiect european

Aproape 400 de studenţi gălăţeni, majoritatea de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, au beneficiat de consiliere profesională, dar şi de stagii de practică, în cadrul proiectului ‘Pregăteşte-te pentru viitor! – stagii de practică pentru studenţi în domeniul agroalimentar’, a declarat miercuri seara, la conferinţa de închidere, reprezentantul Asociaţiei Române a Cărnii, Daniela Tănase, cofinanţatorul proiectului.

Potrivit acesteia, proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea competenţelor profesionale în rândul viitorilor absolvenţi de studii superioare şi asigurarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă în vederea creşterii gradului de ocupare pentru absolvenţii din învăţământul superior.

În cadrul proiectului, lansat în aprilie 2014, s-au înscris 394 de studenţi gălăţeni, mai mulţi decât numărul stabilit prin proiect, respectiv 350, care au beneficiat de sesiuni de consiliere şi orientare profesională. Dintre aceştia, 200 au fost selectaţi pentru a participa la stagii de practică care s-au desfăşurat în cadrul a 20 de firme gălăţene din domeniul alimentar – panificaţie, industria cărnii, bere – dar şi alimentaţie publică şi turism. La finalul cursurilor practice, care s-au desfăşurat în două serii a câte o sută de studenţi, în lunile februarie şi mai, cursanţii au susţinut un proiect şi un interviu în urma cărora au fost punctaţi.

Primii 100 de studenţi cu cele mai bune rezultate au primit o bursă de câte 1.100 lei, iar primii 15 au beneficiat şi de o vizită de studii în Spania, la Madrid.

Proiectul a fost implementat de către Asociaţia Româna a Cărnii, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi partenerul transnaţional din Spania Instituto de Formación Integral – IFI. AGERPRES