Inspectorul şcolar general de Neamţ va contesta în instanţă calificativul dat de Ministerul Educaţiei

stan_viorel.jpgInspectorul şcolar general al judeţului Neamţ, Viorel Stan, va da în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru a contesta calificativul pe care l-a primit în urma evaluării. Viorel Stan a declarat că el a fost evaluat cu calificativul “bine”, însă consideră că activitatea sa merita calificativul “foarte bine”.

“Voi contesta în instanţă calificativul obţinut. În opinia mea, activitatea pe care am desfăşurat-o a fost foarte bună. Nu vreau să comentez acum motivele reale care au stat la baza acordării calificativului obţinut”, a afirmat inspectorul şcolar general Viorel Stan.
Şi inspectorul general adjunct Elena Laiu este hotărâtă să conteste, în instanţă, calificativul “satisfăcător” obţinut la evaluarea ministerială. De asemenea, fostul inspector şcolar general adjunct Mihai Floroaia va contesta calificativul “bine”.

Iniţial, cei trei au contestat la Minister calificativele obţinute, însă rezultatele au fost aceleaşi. Dacă vor pierde şi în instanţa de contencios, aceştia nu vor mai putea ocupa funcţii de director timp de cinci ani. AGERPRES